HÁZIREND

 

ÁLTALÁNOS

Figyeljünk egymásra!
Kérjük  ne zavarják mások nyugalmát: minden este 22:00 és reggel 7:00 között  legyenek csendben a vendégszobák környékén, a folyosókon és a mosdókban. Szabadon használható viszont az emeleti kávézó - zárás után is- és a park lakóépületektől távol eső pontjai.
Vigyázzanak értékeikre! Az ellopott, elhagyott tárgyakért felelősséget nem vállalunk!
A konferenciaközpont nem köteles a vendégek részére elérhető elsősegélynyújtó szolgáltatást biztosítani. A közelben levő kórházak, gyógyszertárak, orvosok címe és elérhetősége a recepción megtalálható.
 
 
 
 
 
 
 
Ügyeljünk egymásra!
A házirendet megszegő, nyugalmat megzavaró, rendbontó, vagy testi épséget szándékosan veszélyeztető vendégek konferencia központból való kitiltásának jogát fenntartjuk!

 

TŰZVÉDELEM


Zárt térben a nyílt láng használata TILOS!
Dohányozni, csak az arra kijelölt helyeken szabad!
Vészhelyzet esetén kérjük az épületet a legrövidebb kijelölt menekülési útvonalon elhagyni.
Tűz okozása esetén minden, biztosításon felüli, költség a Megrendelőt terheli, ennek tovább hárításáról a Megrendelő gondoskodik.
  [MENEKÜLÉSI ÚTVONAL TÉRKÉP]

MEDENCE

Kérjük vendégeinket, hogy a medencék területén mindenben kövessék az uszodamester utasításait!
A hatályos jogszabályok értelmében, nyitvatartási időn kívül a medence területén vendégeknek (sötétedés után bárkinek) tartózkodni - még saját felelősségre is – tilos! 
Gyermekek kizárólag nagykorú felügyelete mellett tartózkodhatnak a medence területén. Viharban a medence területén tartózkodni - még nyitvatartási időben is – tilos! Ilyenkor 
A konferenciaközpont törölközőit a medence területére vinni tilos!

KASTÉLYPARK

 
A sportpályákat mindenki szabadon használhatja, mások zavarása nélkül.
A szökőkút és az azt körülvevő terület (füves park és virágok) a konferenciaközpont látványossági elemei, kérjük, hogy azt más  célokra ne használják, annak épségét,  rendjét, tisztaságát óvják.

 

RECEPCIÓ


A recepció a Konferencia szervezőjével előre egyeztetett időpontban tart nyitva, a kéréseket a következő recepció nyitásig dolgozzuk fel.
Karbantartási igényüket a recepción jelezhetik! Köszönjük, hogy észrevételével segíti munkánkat!
A Kastély közösségi területein és a Maranatha Vendégházban díjmentes Wi-Fi hálózat áll a vendégeink rendelkezésére.
Hálózat neve és a Jelszó: további információ a Recepció pulton.

PARKOLÁS, KÖZLEKEDÉSI REND

Parkolni a Maranatha vendégház parkolójában szabad! A parkoló nem őrzött!
A kastély kerítése melletti fás részen csak SAJÁT FELELŐSSÉGRE állhatnak gépjárművek úgy, hogy a forgalmat NEM akadályozhatják! (TRAKTOR+KOMBÁJN)
A kastélypark területén parkolni tilos!
Kivételek ez alól (csak a számukra kijelölt parkolókban úgy, hogy a forgalom által elzárt területek számukra is tiltottak)
  • az apartmanok aktuális lakói kizárólag az apartmanhoz tartozó parkolóban,
  • mozgáskorlátozott jelzéssel ellátott jármű(vek)
  • a szervező által meghatározott 2 db jármű a 3.Kapnál lévő parkolóban!
  • kastély dolgozóinak gépjárművei
Ezzel kapcsolatban kérjük keresse a helyi rendezvényszervezőt. 
 

BEHAJTÁSI ENGEDÉLY

 
A kastély területére behajthatnak a 
  • 3. kapu parkolójáig (Alagútig) a vendégek ki/bepakolás idejére úgy, hogy a forgalmat ne akadályozzák (áruszállítók, dolgozók, mentő, tűzoltó, rendőr, útvonalát biztosítani kell).
  • a Déli kapu bejáratáig a hangtechnikát, konferenciához köthető berendezéseket szállító járművek, a ki/bepakolás idejére
  • a Déli kapu bejáratáig a sátorral érkező vendégek szintén a ki/bepakolás idejére
  • a Déli kapu bejáratáig mozgásában korlátozott, és/vagy az őket szállító személy
A kastély előtti területre (szökőkút  körüli útra) MINDEN ESETBEN behajtani TILOS!
Kialakított utakról letérni gépjárművel tilos, abból eredő károk teljes felelőssége, és a terület helyreállítási költsége a gépjármű tulajdonost terheli. 
(pl. beépített locsoló, virágok )

VENDÉGSZOBÁK, KONFERENCIA TERMEK

Nem zárható italt és bármilyen ételt a szobákba és a konferencia termekbe vinni TILOS!
A vendégszobák berendezési tárgyait mozgatni, azokat áthelyezni tilos!
Minden nap, mielőtt elhagyja a szobáját, kérjük az ablakokat becsukni. Erre a hirtelen érkező viharok miatt van szükség.
Szobákban hagyott tárgyakért felelősséget nem vállalunk.

KULCSOK

Szervező a szobakulcsok átadáskor azok ellenében 10 000,-Forint letéti díjat köteles fizetni, amelynek teljes összegét a rendezvény végén az átadott összes kulcs hiánytalan visszaszolgáltatása esetén Szolgáltató visszafizeti. Azonban minden egyes vissza nem szolgáltatott kulcs után a fenti összegből 1000,- Ft kerül levonásra. 
Extra kulcsot a vendég a Recepción igényelhet 1000 forintos letét ellenében, amennyiben azt az utazás napján 10:00 óráig a Recepción  nem adja le, úgy a letét nem jár vissza.
A kapukat, bejáratokat 22:30 és 23:30 között zárjuk; a szobák kulcsai nyitják a 2-es kiskaput.
Amennyiben kapuzárás után bármilyen okból szükséges a kulcsra zárt ajtókat, kaput használni, kérjük szíveskedjenek azokat visszazárni.
 

ÉTKEZÉSEK

Étkezések 60 percig tartanak, az ételt az első 30 percben szolgáljuk föl!
Vendégeinket kérjük, hogy a számukra kijelölt étkezőt és/vagy a kerti asztalokat használják. Az étkezésnél használt tányért, poharat, evőeszközt és tálcát szíveskedjenek az étkezőkbe visszahozni! Nomál étrendű ételt elsősorban a földszinti étkezőben szolgálunk ki! Az alagsori étkezőben a különleges étrendű vendégeket szolgáljuk ki, normál étrendű ételt korlátozott mennyiségben, KIZÁRÓLAG a speciális étrendű vendégek családtagjai számára tartjuk fönn!
 
2021. Július 5-től összevonásra kerül a Glutén-, és a laktózmentes étrend, hogy kezelhetőbb, így tervezhetőbb a menü a
konyha számára. Ezáltal lehetőségünk nyílik a változatosabb étrend kialakítására a közös menüben! 

MIKOR KELL MENTŐT HÍVNI?


Milyen esetekben hívhatunk mentőt mentés céljából? Minden esetben, amikor a beteg azonnali egészségügyi ellátásra szorul: ha életveszély vagy annak gyanúja áll fenn: - a gyermek nem vesz levegőt, - eszméletlen - Pulzusa nem tapinthatóa következő légzési nehézségek esetén:nehézlégzés, fulladás, elkékülés,ugató köhögési rohammal kísért nehéz, húzó belégzéshirtelen bekövetkező rekedtség kínzó légszomjjalhirtelen kialakuló heves mellkasi fájdalombaleset, sérülés esetén:láthatóan súlyos sérülés, erős vérzés, észlelhető csonttörés,magasból leesés,eszméletvesztést okozó fejsérülés,égés, forrázás, fagyás, kihűlés,vízbefúlás,áramütés,idegentest lenyelése,vagy ezek gyanúja,súlyos állatharapás, kígyómarásidegrendszeri tünetek esetén:eszméletlenség, eszméletzavar,eszméletzavarral járó izomrángások,feltűnő aluszékonyság,szokatlan heves nyugtalanság,merev tarkó, csillapíthatatlan fejfájás,erős, kínzó szédülés,hirtelen látászavar, kettőslátásha erős fájdalom vagy más riasztó panasz, illetve tünet észlelhetőha olyan magatartászavart észlelünk, mely során a beteg saját maga vagy mások életét veszélyezteti.